KorvelKiosk

Het project

Stichting bewonerscomité Korvelseweg (Tilburg) heeft eind 2009 een burger initiatief ingediend voor het mogen bouwen van een kiosk op het Kovelplein. Na intensief overleg heeft het college in juni 2012 groen licht gegeven om het project verder op te starten en uit te werken.

Wim Franken, stadsgids schreef:

Een prachtig initiatief! Op zo’n plein zal een kiosk zeker goed tot zijn recht komen. Wat gebeurt met het monument van Filipovski? Misschien kan dat dan ook weer eens wat beter (elementen dichter bijeen)opgesteld worden, want nu is de samenhang naar mijn idee helemaal verloren!

Uitleg project
Het project bestaat uit een prijsvraag om de kiosk te laten  ontwerpen door  jonge architecten, het laten bouwen door jeugdige bouwvakkers middels de 100% bouw opleiding.

Op de diverse pagina’s van deze website kunt u meer te weten te komen over de verschillende stadia van het project, zoals de mogelijkheid tot sponsoring van het project en de ontwerpwedstrijd.

Verder zullen wij u via deze website regelmatig op de hoogte houden van de verschillende stappen en ontwikkelingen.

Hetty schreef:

Een kiosk is hatstikke leuk op een plein en geeft sfeer ! Of zo’n kiosk op dit punt geschikt is voor activiteiten ? Gezien de 3 wegen en de grootte v/h plein vraag ik me af. Maar ik ondrsteun dit initiatief zeker. Het plein zal er een stuk gezelliger van worden. Hartegroet Hetty